Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Σχολικό σκάκι Δυτικής Κρήτης-2019

Το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Μάρτη έγινε το 12ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δυτικής Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων. Το τουρνουά αυτό είναι το μεγαλύτερο σε μαζικότητα τουρνουά σκάκι και παίζουν μαθητές όλων των τάξεων (από τα νήπια ως το Λύκειο) από τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Το σχολείο μας έχει δημιουργήσει μια μακρά παράδοση συμμετοχών και διακρίσεων και κάθε χρόνο μετέχουν αρκετοί μαθητές μας, ενώ πάντα κάποια από τα παιδιά μας βραβεύονται. 

Φέτος το τουρνουά συνέπεσε χρονικά με τις απόκριες και ειδικά την Κυριακή με το πάρτι που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων. Πολύ λογικά τα περισσότερα παιδιά προτίμησαν το πάρτι. Ωστόσο υπήρξαν τρία παιδιά που επέλεξαν τις μάχες στις σκακιέρες και δεν το μετάνιωσαν! Και τα τρία διακρίθηκαν και αξίζει να τα μνημονεύσουμε:

 Ο Γιάννης Μπενάκης της Δ΄ τάξης βγήκε πρώτος στην κατηγορία του και πήρε το κύπελλο. Ήταν μάλιστα και αήττητος καθώς κέρδισε και τις 7 παρτίδες που έπαιξε! 

 Η Τέρψη Σγουρού της Γ΄ τάξης πήρε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία της και έπαιξε σκάκι στις πρώτες σκακιέρες! 

 Ο Νίκος Κνιθάκης της Γ΄ τάξης επίσης πήρε καλή κατάταξη που τον φέρνει σε θέση πρόκρισης για το Παγκρήτιο Ατομικό που θα γίνει στο Ηράκλειο 16-17 Μαρτίου! 

 Μπράβο στα παιδιά! 



Γ Δημοτικού-κορίτσια

Δ Δημοτικού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου