Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Επείγον: Ενημέρωση γονέων για δημιουργία κωδικών στο ΠΣΔ


Αγαπητοί γονείς σας χαιρετούμε!
 Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και να έχετε τη δύναμη να αντεπεξέλθετε σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που περνάμε όλοι.
 Η προσπάθεια του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μας να έχουμε επικοινωνία δημιουργικής απασχόλησης στο πλαίσιο της μάθησης με τους μαθητές μας, αποτυπώνεται ήδη στο blog του Σχολείου μας.
 Ωστόσο, η παράταση κλεισίματος του σχολείου μας βάζει στη διαδικασία της επικοινωνίας μέσω της Πλατφόρμας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
 Η Πλατφόρμα αυτή λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο 4624/2019 και το Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Με την εγγραφή αυτή δίνεται η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης στους μαθητές μας.
Φυσικά όλα αυτά δεν αντικαθιστούν τη δια ζώσης διδασκαλία και επικοινωνία, ωστόσο πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και ευπροσάρμοστοι στις νέες συνθήκες.
  Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (mail).
 Ως εκ τούτου, θα πρέπει άμεσα να αποκτήσετε λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, κάνοντας εγγραφή παιδιού σας στον παρακάτω σύνδεσμο:
Τον Αριθμό Μητρώου ΑΜ που θα σας ζητηθεί, οι τάξεις Γ, Δ, Ε και ΣΤ θα τον βρείτε στον έλεγχο προόδου του Α΄ τριμήνου. Οι μαθητές Α΄και Β΄ τάξεις θα το παραλάβουν με mail από τον εκπαιδευτικό της τάξης.
Θα συμπληρώσετε σχολείο, τάξη, τμήμα, ΑΜ, ονοματεπώνυμο Κηδεμόνα, κινητό. Διαβάζετε τους όρους χρήσης και τη δήλωση εχεμύθειας και τσεκάρετε το κουτάκι να δηλώσετε ότι συμφωνείτε.
  Προσοχή, τον κωδικό πρόσβασης και το user mail φωτογραφίστε τα ή γράψτε τα για να τα έχετε, με δεδομένο ότι θα τα χρησιμοποιείτε κάθε φορά για να μπείτε στην πλατφόρμα.
  Σας παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε για την άμεση εγγραφή των παιδιών, διαφορετικά ο/η δάσκαλος/α της τάξης δε θα μπορέσει να προσκαλέσει το παιδί σας στην ηλεκτρονική τάξη, όταν συσταθεί. 
   Η εγγραφή αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 25 Μαρτίου, σύμφωνα σχετική Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.
  Η επόμενη επικοινωνία, θα πραγματοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.
   Όταν χρειαστεί θα λάβετε νέο μήνυμα με τις λεπτομέρειες για την αξιοποίηση της πλατφόρμας από τους εκπαιδευτικούς του τμήματος του μαθητή/της μαθήτριας.
   Ευχαριστούμε για τη συνεργασία, να είστε όλοι καλά!
Με εκτίμηση
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου