Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Λειτουργία Σχολικής Πινακοθήκης

Μια δράση - πρωτοβουλία των μαθητ(ρι)ών της Στ1 τάξης, που απευθύνεται στα παιδιά - δημιουργούς, του σχολείου μας. Πρόκειται για μια σειρά εκθέσεων ζωγραφικής με συγκεκριμένες θεματικές, που αποφασίζονται με διαδικασία ψήφου μεταξύ των παιδιών που συντονίζουν τη δράση (Στ1) και ανακοινώνονται στην πρωινή προσέλευση σε όλα τα παιδιά. 




Έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα:

1η έκθεση (όλων των τάξεων) με θέμα ''Το Ονειρεμένο μου σχολείο'' 

2η έκθεση (Δ - Ε - ΣΤ) ''Πορτρέτα''

3η έκθεση (Α- Β - Γ) ''Ο αγαπημένος μου ήρωας''

4η έκθεση (όλων των τάξεων) ''Απόκριες'' (ανοιχτή σε συμμετοχές) 

* Θα ακολουθήσει ανάρτηση με ομαδικές φωτογραφίες των έργων όλων των συμμετεχόντων και με τα έργα που έχουν βραβευτεί (από την ομάδα της πινακοθήκης Στ1). 


Η πινακοθήκη ανοίγει τα φτερά της..



Με μεράκι και κέφι, η ομάδα της πινακοθήκης έφτιαξε ένα ταινιάκι γνωριμίας με τη δράση για τα σχολεία που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τη δική τους πινακοθήκη. Επίσης, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευχαριστούμε για τη δημοσίευση της δράσης μας στην Ανεξάρτητη Συνεταιριστική Εφημερίδα (efsyn) στο ένθετο του ΄΄Σκασιαρχείου''! Μπορείτε να βρείτε το άρθρο εδώ .


Προϋποθέσεις συμμετοχής:

1.     Δεχόμαστε έργα που αφιερώσατε χρόνο για να τα ολοκληρώσετε (είναι χρωματισμένα ή έχουν σκιάσεις, δεν ξεχνάμε το φόντο*).

2.     Δεχόμαστε έργα που δεν έχουν σκιστεί ή τσαλακωθεί (αυτό μας διευκολύνει να τα εκθέσουμε στη συνέχεια).

3.     Δεχόμαστε με ενθουσιασμό έργα που σκεφτήκατε και ζωγραφίσατε εσείς (είναι οκ να παίρνουμε ιδέες από αλλού όχι όμως η αντιγραφή).

4.     Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, έτσι περιμένουμε να δίνετε τα έργα σας εντός της προθεσμίας που ανακοινώνουμε.

5.     Χαιρόμαστε όταν δεν ξεχνάτε να βάζετε όνομα, επίθετο και τμήμα στο πίσω μέρος της ζωγραφιάς.

6.     Το αποτέλεσμα της έκθεσης είναι όμορφο όταν τηρούμε τις διαστάσεις. Δηλαδή το έργο μας πρέπει να έχει μέγεθος Α4.

*Το "φόντο" είναι η πίσω πλευρά ή η επιφάνεια πάνω στην οποία βρίσκονται τα κύρια πράγματα σε μια ζωγραφιά, είναι το παρασκήνιο που βοηθάει να ξεχωρίσουν τα κύρια στοιχεία. Μπορεί να είναι απλό, όπως μια μονόχρωμη επιφάνεια, ή μπορεί να έχει διάφορα σχέδια και χρώματα (μοτίβο). Σκοπός του είναι να βοηθήσει στην αισθητική του έργου (να φαίνεται πιο ευχάριστο).

 

Πως επιλέγουμε έργα για τη βράβευση;

1.     Βαθμολογούμε το πώς είναι φτιαγμένο και πώς φαίνεται το έργο. Μας αρέσει να βλέπουμε καλές γραμμές, ωραία χρώματα και όμορφες λεπτομέρειες!

2.     Αξιολογούμε πόσο διαφορετικό είναι το έργο από άλλα που έχουμε δει. Μας αρέσει να βλέπουμε κάτι καινούργιο και διασκεδαστικό!

3.     Επιλογή από την Ομάδα της Πινακοθήκης: Καθένας από εμάς διαλέγει το αγαπημένο του έργο. Όταν τελειώνουμε, ψηφίζουμε όλοι μαζί για να αποφασίσουμε ποιο έργο θα μπει στην πινακοθήκη μας!

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η ομάδα της πινακοθήκης




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου