Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Μίλα με τον τρόπο σου!


Με αφορμή την εκστρατεία  Μίλα Τώρα  που διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της 6ης Μαρτίου, Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό, εμείς οι μαθήτριες και οι μαθητές του Β1 από το 13ο Δημοτικό Χανίων, μιλήσαμε στην τάξη μας με τις δασκάλες μας (κυρία Ελένη και κυρία Ευα) για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Μάθαμε γιατί  ένα παιδί μπορεί να νιώσει μόνο του, να φοβάται να πάει στο σχολείο και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να σταματήσει αυτό.... μας έκανε παρέα και η κυρία Λίτσα όσο συζητούσαμε τις ιδέες μας.. Φτιάξαμε μια μικρή ιστορία όλοι μαζί, σχεδιάσαμε, χρωματίσαμε και κόψαμε τους πρωταγωνιστές μας. Βγάλαμε φωτογραφίες, μιλήσαμε και τραγουδήσαμε. Μάθαμε μέσα από τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, το παιχνίδι και το τραγούδι πολλά σημαντικά πράγματα όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός, η φιλία, η συνεργασία. 


Μας βοήθησαν κι άλλα παιδιά από το ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας στα σκηνικά κι έτσι σας παρουσιάζουμε με χαρά την ιστορία μας! 


Ελπίζουμε να σας αρέσει το βίντεο μας! Με αγάπη. Άννα, Μιχάλης Γ, Γιώργος, Αλεξάνδρα, Νίκος, Άνγκελο, Βασίλης, Δανάη, Χαρά, Μιχάλης Α. Μαίρη, Φαίδρα, Γιάννης, Αμέλια, Μάνος, Μαρία, Εμμανουέλα, Στάθης, Ελένη, Μιχαέλα. 

Β1




Αυτές τις μέρες μας έχουν επισκεφθεί όλες οι τάξεις του σχολείου... Είδαμε το ταινιάκι μας μαζί.. Οι μικροί και συνομήλικοι φίλοι (Α & Β τάξεις) μας αποτύπωσαν το συναίσθημα τους με μια μικρή ζωγραφιά. 

Οι υπόλοιποι, απαντήσαν σε ερωτήσεις, διαφορετικές για κάθε τάξη... και συζητήσαμε τις σκέψεις μας όλοι μαζί μέσα στην τάξη μας. Είχε πολλή πλάκα, γιατί προσπαθούσανε να εντοπίσουνε μια μικρή, κρυμμένη λεπτομέρεια που άλλαζε όλο το νόημα της ιστορίας.. 



Για να δούμε εσείς τι λέτε;

Τι σχήμα έχω όταν φοβάμαι/λυπάμαι/αγχώνομαι; 

Μπορώ να μιλήσω... χωρίς λέξεις;




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου