Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Αγώνες φιλίας όμορων σχολείων

 Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ

 Ο αθλητισμός ενώνει. Σε πείσμα των καιρών που θέλουν τα ομαδικά αθλήματα πεδίο άγονων αντιπαραθέσεων τα παιδιά δείχνουν έναν άλλο δρόμο! 

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου έγιναν αγώνες χειροσφαίρισης (handball) μεταξύ του σχολείου μας (13ου ΔΣ) και του 8ου ΔΣ Χανίων. Η αθλητική αυτή συνάντηση των όμορων σχολείων έγινε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ανθρώπινες Αξίες» όπου αναδεικνύονται έννοιες όπως «ευ αγωνίζεσθαι», «ευγενής άμιλλα» και «συνεργασία». Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου. Δυστυχώς τα έργα που γίνονται στο κλειστό γυμναστήριο δεν μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουμε τους εσωτερικούς χώρους, αλλά η ηλιόλουστη μέρα μάς βοήθησε από κάθε άποψη να χρησιμοποιήσουμε το εξωτερικό γήπεδο. 

Στη συγκεκριμένη δράση μετείχαν τα παιδιά της Ε΄ τάξης. Τα συνόδευσαν η γυμνάστρια Σοφία Σουλίδου (βασική οργανώτρια της ημέρας) και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων Σοφία Βόλτσου και Γιάννης Τσεκούρας . «Επικεφαλής της αποστολής» όπως λέμε και στον αθλητισμό η διευθύντρια του σχολείου Τριανταφυλλιά Γιαννουλάκη. 

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα έγιναν τρεις αγώνες, δύο αγοριών και ένας κοριτσιών. Η πίτα μοιράστηκε όμορφα γιατί ο πρώτος αγώνας ήρθε ισόπαλος και μετά κάθε σχολείο κέρδισε από έναν αγώνα. Τα αποτελέσματα βέβαια ήταν η λεπτομέρεια. Το ουσιαστικό μέρος ήταν ότι όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν με πάθος αλλά και σεβασμό στο άθλημα και στους αντιπάλους.Οι κερκίδες ήταν θερμές, χωρίς όμως ποτέ να ακουστεί κάτι προσβλητικό ή μειωτικό για τους αντιπάλους. 

 Μόνο «παρατράγουδο» ο …άγριος καβγάς μεταξύ της ημέτερης Σοφίας Σουλίδου και του διευθυντή του 8ου κου Νίκου Δόβρου. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πράγματα ηρέμησαν κάπως και συμφώνησαν ο καβγάς να συνεχιστεί στο …σπίτι! 

Διαιτητής ήταν ο έμπειρος διεθνής Μανολης Χατζηπαναγιώτου. Σε μια σπάνια επίδειξη των διαιτητικών του γνώσεων σφύριξε ανάμικτα με κανονισμούς ποδοσφαίρου, κατς, μπάσκετ και ολίγον από χάντμπολ! Η διεύθυνση μάλιστα, προφανώς για να τον ευχαριστήσει, προσφέρθηκε να του κάνει δώρο καινούρια …γυαλιά. Όλα όμως κύλησαν ομαλά και αυτό οφείλεται στη άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν όλα τα παιδιά, αλλά και στον πειθαρχικό έλεγχο που άσκησε ο διαιτητής (έδειξε κίτρινες κάρτες σε Τσεκούρα και Βόλτσου). 

Γενικά, ήταν μια μέρα που την χάρηκαν όλοι και όλες και συμφωνήσαν να επαναληφθεί. Να ευχαριστήσουμε και τον γυμναστή κο Γιάννη Μπαρτζώκα για την ευγενική παραχώρηση του χώρου από το ΕΑΚ και την διάθεσή του να συνεχιστούν οι δράσεις. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου