Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Δημιουργία λογαριασμού στο Scratch

Αγαπητά μου παιδιά ώρα να συνεχίσουμε με λίγο Scratch.
Το ξέρετε ότι το Scratch μπορούμε να το βρούμε και στο Διαδίκτυο; Δεν είναι ανάγκη δηλαδή να το έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας αλλά αρκεί να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα και να το βρούμε on-line!
ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SCRATCH:
Κάντε κλικ εδώ:

BHMATA

  • Πρώτο βήμα για αυτή την εβδομάδα είναι να δημιουργήσετε το δικό σας λογαριασμό στη σελίδα του Scratch. Για να το κάνετε αυτό:
13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ:
Αν ανήκετε στο Ε1  κάντε κλικ εδώ 
Αν ανήκετε στο Ε2  κάνετε κλικ εδώ 
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ:
Κάντε κλικ εδώ

Στη συνέχεια πατήστε το κουμπί ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ. (Προσοχή! Αν η σελίδα είναι . Αν  Αγγλικά κατεβείτε τέρμα κάτω και αλλάξτε τη γλώσσα σε ελληνικά)
  • Στη συνέχεια δημιουργήστε τον προσωπικό σας λογαριασμό σημειώνοντας σε ένα χαρτί το ψευδώνυμο και τον κωδικό που έχετε διαλέξει.Πατήστε το κουμπί Επόμενο και ολοκληρώστε την εγγραφή δίνοντας το e-mail κάποιου γονέα ή κηδεμόνα σας αν χρειαστεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη σελίδα. 
  • Πειραματιστείτε με το περιβάλλον του Scratch και δείτε τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχει με την εφαρμογή που δουλεύαμε στο εργαστήριο του σχολείου μας.
  • Γράψτε σε μορφή σχολίου κάτω από αυτή την ανάρτηση το όνομα σας το τμήμα σας και το ψευδώνυμο που διαλέξατε να έχετε στη σελίδα του Scratch. 
Κάνοντας την παραπάνω διαδικασία, μπαίνετε στην ψηφιακή τάξη του Scratch που δημιούργησα για όλα τα παιδιά της Πέμπτης του σχολείου μας.
Τον λογαριασμό που δημιουργήσατε θα τον χρειαστείτε στις επόμενες δραστηριότητες που θα κάνουμε. Καλή συνέχεια!
Σε περίπτωση που έχετε απορίες μπορείτε να τις υποβάλλετε σε μορφή σχολίου κάτω από την ανάρτησή. 
(σημείωση: Όταν θέλετε να υποβάλετε κάποιο σχόλιο είναι προτιμότερο να μπαίνετε από τον φυλλομετρητή ιστού: Mozilla Firefox και πριν τη δημοσίευσή του να επιλέγετε  ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ ΩΣ: Ανώνυμος)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου