Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Δραστηριότητες Α τάξη


Καλημέρα σας, παιδιά! Χαιρετισμούς, από την κυρία Ευτυχία και την κυρία Έλενα. Για να δούμε με τι θα ασχοληθούμε τις επόμενες μέρες...

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1
  • Φωτογράφησε το αγαπημένο σου βιβλίο. Στη συνέχεια διάλεξε τη σελίδα που σε ευχαριστεί και στείλε μας ηχητικό κάνοντάς την ανάγνωση.

 Ανυπομονούμε να σε ακούσουμε!
  • Γράψε στο τετράδιό σου, βάζοντας ημερομηνία και δίνοντας τίτλο: π.χ.

Το πιο πιο αγαπημένο μου βιβλίο, ποιοι είναι οι λόγοι που το αγαπάς!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ


  • Κάνε κλικ εδώ

  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 3
    • Παρακολουθώ τις παρακάτω ταινίες μικρού μήκους:



    Και τώρα ώρα για παιχνίδι με στόχο την  ενσυναίσθηση, αποδοχή της διαφορετικότητας, έκφραση συναισθημάτων, μετάδοση μηνυμάτων με τη γλώσσα του σώματος.

    Α. Μετατρέψτε το πάτωμα ενός δωματίου του σπιτιού σε επικίνδυνη πίστα – ρίχνοντας πράγματα κάτω. Κλείσε τα μάτια σου με ένα πανί; μια μάσκα; βρες ένα τρόπο. Άφησε κάποιον από αυτούς που ζείτε μαζί, να σε οδηγήσει μέσα στο χώρο.
    Κατά τη διαδικασία του παιχνιδιού δεν μιλά κανείς. Ο ένας κρατά τα μάτια του κλειστά και ο άλλος τον/την οδηγεί  στο χώρο ώστε να μην χτυπήσει οπουδήποτε και προκαλέσει την “έκρηξη” των διάσπαρτων  αντικειμένων. 
    Στη συνέχεια κάντε αλλαγή ρόλων.
    Αν θες στείλε και σε μας ένα μέρος του παιχνιδιού και απάντησέ μας με ένα μικρό κειμενάκι.
    -Πώς αισθάνθηκες ως τυφλός;
    -Πώς αισθάνθηκες ως οδηγός;
    -Ποιος ρόλος ήταν δυσκολότερος για σένα και γιατί;
    - Πώς επικοινωνούσατε αφού δεν ήσασταν σε θέση να μιλήσετε;

    Β. Βόλεϊ με πόδια.
    Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα μπαλόνι, αν θέλουμε να γίνει λίγο βαρύτερο ρίχνουμε μέσα μερικά όσπρια.  Παίζουμε χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια μας  και έχουμε δεμένα τα χέρια μας πίσω από την πλάτη μας.
    Αν διαλέξεις αυτό το παιχνίδι στείλε και σε μας ένα μέρος του με ένα βιντεάκι και γράψε μας ένα μικρό κείμενο αναλύοντας την εμπειρία σου!

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου