Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Εαρινή Συμφωνία


Αγαπημένα μας παιδιά, μπήκε και επίσημα η άνοιξη! 

Η Εαρινή ισημερία ξεκίνησε το Σάββατο 21 Μαρτίου, όπου οι ακτίνες του ήλιου έπεφταν κάθετα στον άξονα περιστροφής της Γης με αποτέλεσμα η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας να είναι ίσες..
Και αυτή η άνοιξη θα μας οδηγήσει στο καλοκαίρι όπου όλα θα μοιάζουν πάλι με αυτά που ξέραμε πάντα για τη ζωή!

Σας στέλνουμε λοιπόν ένα τραγούδι που λέγεται: «Εαρινή Συμφωνία», εμπνευσμένο πάλι από ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, όπως και το προηγούμενο, το οποίο το προσέγγισε μουσικά ο Γιάννης Μαρκόπουλος


Ακούστε το, βγείτε μετά στην αυλή ή στο μπαλκόνι σας και λιάστε τα χεράκια σας!
Όταν ζεσταθούν αρκετά σκεφτείτε τι θα θέλατε να αγγίξετε με αυτά τα ζεστά χέρια και το οποίο έχετε καιρό ν' αγγίξετε (το θρανίο σας, το μάγουλο του παππού και της γιαγιάς, τον διπλανό συμμαθητή σας;...) φέρτε το στο μυαλό σας και παρατηρήστε τι νιώθετε.
Μετά από αυτό γράψτε ή ζωγραφίστε ό,τι νιώσατε, όπως σας αρέσει!

Ο ήλιος σας χάρισε απλόχερα το φως και τη ζεστασιά με τις ακτίνες του.

Κι εσύ είσαι ένας μικρός "ήλιος", τι θα ήθελες να χαρίζεις στους ανθρώπους; Ζωγράφισε αν θέλεις έναν ήλιο και στις ακτίνες του γράψε όποια λέξη
σου έρχεται στο μυαλό. π.χ. υγεία, χαρά. Θα χαρούμε πολύ να δούμε τη ζωγραφιά σου. 
Αν θέλεις και μπορείς, βγάλε μια φωτογραφία τη ζωγραφιά σου και στείλ' την στα μέιλ μας.

Και τώρα ώρα για περιπέτεια!

Όπως όλοι έχετε ακούσει, στη γη μας ήρθε να μας επισκεφτεί ένας απρόσκλητος επισκέπτης, ένας  επικίνδυνος ιός με μια κορώνα στο κεφάλι. Αυτός ο ιός ήρθε να βασιλέψει στη γη μας και να φέρει εμπόδια και δυσκολίες στους ανθρώπους. 

Έτσι λοιπόν μας ανέθεσαν μια κρυφή αποστολή! Η αποστολή μας είναι να σκεφτούμε, να φανταστούμε και να δημιουργήσουμε ένα σούπερ ήρωα που θα έρθει να μας σώσει από αυτόν τον επικίνδυνο επισκέπτη. 

Η αποστολή σας λοιπόν, για αυτή την εβδομάδα είναι να  παρουσιάσει ο καθένας τον ήρωα του που θα σώσει τον κόσμο μας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τον ζωγραφίσετε, να τον κατασκευάσετε, ακόμα και να αφηγηθείτε το δικό σας παραμύθι, να παίξετε τη δική σας παράσταση, να φτιάξετε το δικό σας κόμικ, το δικό σας βιβλίο για να παρουσιάσετε τον ήρωα αυτό, ο καθένας όπως επιθυμεί. Αυτή είναι η αποστολή μας για την εβδομάδα που έρχεται. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες και αποστολές!! Καλή διασκέδαση!!  


Κα Γεωργία: gogomoch@yahoo.gr

Κα Κλειώ: Kleiwthess@hotmail.com
Κα Ιωάννα: ioannaliv@gmail.com
Κα Λένια: leniasalapata@gmail.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου